foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Spektakelstuk 3 Musketiers met Schijndels theatertalent op tour door Brabant

3musketiersschermen3Regio - 3 Musketiers, de Musical. Vanaf heden is de kaartverkoop van deze spektakelmusical, welke in oktober en november langs theaters in Veghel, Oss, Breda, Veldhoven en Waalwijk zal touren, geopend. In de cast en het orkest vinden we talent uit heel Brabant (en daarbuiten), waaronder natuurlijk ook uit onze thuisplaats Schijndel. Hoewel het Schijndelse theatergezelschap al ruim 25 jaar op uitsluitend vrijwilligers draait en alle castleden onder de noemer ‘amateur’ vallen, staan de producties van Het Brabants Muziek-Theater de laatste jaren onder professionele leiding van een meervoudig conservatoriumgeschoold creatief team.  fotograaf Jos Kaldenhoven

“Eén voor allen en allen voor één!” Wie kent hem niet? De wereldberoemde leus van drie onbevreesde musketiers is binnenkort weer luidkeels in het theater te horen, want in oktober en november maakt 3 Musketiers, de Musical een tour langs verschillende Brabantse steden. Op zaterdag 3 november staat het spektakelstuk in Theater De Blauwe Kei in Veghel en tussen de uit heel Brabant – en ver daarbuiten – afkomstige cast en live-orkestleden treffen we ook Schijndels talent aan. 

De oorspronkelijk door Joop van den Ende uitgebrachte musical wordt opgevoerd door Het Brabants Muziek-Theater: een semiprofessioneel, reizend musicalgezelschap dat de afgelopen jaren in de grotere theaters in Brabant spraakmakende musicals als Evita, Aida en Jesus Christ Superstar op de planken bracht. Met haar laatste productie Titanic, de Musical werd Het Brabants Muziek-Theater zelfs uitgeroepen tot beste amateurgezelschap van Nederland, met awards voor beste musical drama en beste mannelijke hoofdrol. “In die productie speelde ik een eersteklaspassagier: sjieke diners, prachtige galajurken en een reis op stand,” vertelt Schijndelse Susan Mathijsen (29), die al van kinds af aan bij Het Brabants Muziek-Theater speelt. “In 3 Musketiers, de Musical mag ik een hoer in Parijs spelen: de tegenstelling kan niet groter. Het is een geweldige uitdaging om in de huid te kruipen van een compleet ander personage. Het vernieuwde creatieve team vraagt het uiterste van ons, maar als groep groeien we iedere week. Zoveel talent op het toneel, dat mag niemand missen!”

Ook theaterfotograaf Jos Kaldenhoven, eveneens uit Schijndel, is al jaren bij het theatergezelschap betrokken: “Als huisfotograaf van Het Brabants Muziek-Theater ben ik elke keer weer verbaasd hoe aan het einde van een repetitieperiode de voorstelling staat als een huis! Ik ben met enige regelmaat op repetities en dan zie ik hoe het creatieve team en de acteurs en actrices hun uiterste best doen om het stuk zo goed mogelijk te doorgronden. En als we dan het theater ingaan, dan moet ik me echt concentreren om de juiste foto's te maken omdat ik eigenlijk alleen maar wil genieten van het stuk. Dat is al bij veel optredens zo geweest en dat zal ongetwijfeld ook weer bij 3 Musketiers het geval zijn!”

Meeslepend avontuur in de 17e eeuw
Met 3 Musketiers, de Musical neemt het gezelschap je mee terug naar het begin van de 17e eeuw. De musical vertelt het romantische verhaal van de jonge D’Artagnan, die zijn ouders verlaat om carrière te maken aan het hof van Franse koning Louis de XIII. Onderweg naar het hof treft hij de lieftallige Constance, op wie hij op slag verliefd wordt. Ook ontmoet hij drie musketiers en samen met hen begint een groots en meeslepend avontuur. Met een triomfantelijk en tegelijkertijd diep triest einde is het een gevarieerde musical vol romantiek, actie, intriges en dramatiek. De door een live-orkest gespeelde muziek werd geschreven door het Nederlandse duo Bolland en Bolland, onder meer bekend van hits als Rock Me Amadeus en In The Army Now. Het Brabants Muziek-Theater heeft de rechten verkregen om de originele Nederlandse versie van 3 Musketiers, de Musical uit te breiden met enkele nummers uit de aangepaste Duitse versie.

Kwaliteit door opleiding
Vocal coach Sofie Dirkx uit Tilburg tekent voor zangles, stemontwikkeling en articulatie, terwijl regisseuse Marion Rodie (Breda) haar jarenlange ervaring bij Het Brabants Muziek-Theater deelt met de voor deze productie nieuw aangetrokken Tilburgse regisseur André van Hest. Voorzitter Alexandra Peperkamp: “Een unieke combinatie van een nieuwe, frisse blik op theater maken en onze ervaren Marion, die precies weet wat een musical nodig heeft om die speciale BMT-schwung te krijgen waarmee we ons al jaren weten te onderscheiden in Brabant.”

Het gehele product staat opnieuw onder begeleiding van drievoudig conservatorium afgestudeerd dirigent Sander Vredenborg (Tilburg), die naast de cast ook het tweeëntwintigkoppige live-orkest zal dirigeren. De Schijndelse Dinja Vlessert speelt dwarsfluit en piccolo is helemaal weg van de musical: “Liefde, verliefdheid, verdriet, angst, trots, humor, haantjesgedrag, vechtlust, solidariteit: alles zit erin. Niet alleen in het spel en de zang, maar ook in de klanken die vanuit de orkestbak klinken: werkelijk prachtige muziek en teksten, die je laten lachen en die je raken. Een productie waarvan ik trots ben dat ik er een muzikale bijdrage aan mag leveren!”

Theatertour door Brabant
Naast de voorstelling op zaterdag 3 november in Theater De Blauwe Kei te Veghel, waarvoor de kaartverkoop inmiddels is geopend, zal Het Brabants Muziek-Theater met 3 Musketiers, de Musical langs verschillende Brabantse theaters touren: de première vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 oktober in Theater De Lievekamp te Oss, waarna de musical ook nog te zien zal zijn op zaterdag 27 oktober in Theater De Leest te Waalwijk, vrijdag 16 en zaterdag 17 november in Theater De Schalm te Veldhoven en afsluitend op vrijdag 30 november in Chassé Theater te Breda. Tickets zijn te koop via de theaterkassa’s en meer informatie is te vinden op www.brabantsmuziektheater.nl.

3musketierslogo 
3musketiersrepetitie 
3musketiersrepetitie3 
3musketiersschermen3 

fDeel
15

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

Korsten tweewielers

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

Van Wanrooij

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Steengoed

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Rabobank

Klik > website

Klik > Website

Voetselect

Klik > website

Klik > Website

Bij Jet

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Neutraal keuren

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2019  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal