Schijndel. Want de doelstelling van Vivent Langer Thuis is immers: 'U blijft graag zo lang mogelijk in uw veilige en vertrouwde omgeving wonen? Dat kan want Vivent is continu op zoek naar mogelijkheden om u hierbij te ondersteunen'. En juist deze doelstelling past exact in het concept sociaal bewegen van het Nationaal Ouderenfonds. Want samen sporten is gezellig, gezond en verbroedert. Na de blokkade van COVID-19 werd er begin dit jaar een datum gepland: dinsdag 28 september. De mooie locatie werd v.v. Avanti’31 naast zwembad de Molen Hey in Schijndel. Er werd wel afgesproken dat er een limiet moest zijn 60 deelnemers minimaal en 90 deelnemers maximaal. Medio augustus gingen de uitnodigingen naar de cliënten van Vivent Langer Thuis de deur uit. In ongeveer een week werd de postbus van Vivent overspoeld met aanmeldingen. Direct daarna werd de oproep verwijderd, en na overleg werden de 106 aanmeldingen tot op dat moment geaccepteerd.
Het concept Nationaal ouderenfonds voor 28 september Onder leiding van 7 Athletic Skill Modell coaches, allen opgeleid door het Nationaal Ouderenfonds bij beweegstrateeg Rene Wormhoudt en Yordi Vermaat, gaan ruim 100 Vivent cliënten op dinsdag 28 september aan de het bewegen. Omdat bij senioren het evenwicht, de kracht en geheugen afnemen zijn de oefeningen daarop afgestemd. Ervaren beweegcoaches zullen de deelnemers hierbij begeleiden en rekening houden met ieders lichamelijke conditie. Daarnaast is er ook een diëtiste van de Voedings-Academie en een VIVENT fysiotherapeute aanwezig die meer gaan vertellen over gezonde voeding en het belang van bewegen. Niets hoeft of moet... lekker met elkaar in de buitenlucht bewegen.. daar gaat het om.
Programma: 09.00 – 09.45 uur binnenkomst, ontvangst met koffie/thee en cake in de kantine. 09.45 uur welkomstwoord en gezamenlijk naar het het hoofdveld waar Mink Versluis voor een korte gezamenlijke warming-up zorgt. 10.00-13.00 uur 4 verschillende beweegsessies met ieder haar eigen spel- en beweegvormen. Tussendoor heeft men pauze en kan men gebruik maken van consumptiebonnen voor een soep, broodje ham/kaas en een drankje.