foto1
foto1
foto1

Uitstekend verlopen bekerfinales korfbal bij D.K.V. Celeritas

korfbal1Schijndel - Zondag 4 mei was het veld van D.K.V. Celeritas het decor voor de bekerfinale wedstijden dames korfbal district zuid seizoen 2013-2014. Er werden twee finale wedstrijden gespeeld aangezien de bekercompetitie in twee poules is ingedeeld. In de “B-poule”, voor ploegen uit de 1e en 2 klasse, stonden de teams van Rietvogels uit Riethoven en Miko ’76 uit Mill tegen over elkaar. Beide teams waren met erg veel supporters naar Wijbosch gekomen en na een welkomstwoord en het voorstellen van de teams kon de finale beginnen. Rietvogels begon fel aan de wedstrijd en dit leverde direct een vrije kans op die onbenut bleef. De rest van het wedstrijdverslag is te vinden onder ‘lees meer’.

MIKO moest duidelijk even in het ritme komen en zag in de begin fase een vrije worp mislukken. De score werd geopend door Rietvogels. Dit kwam even aan bij Miko maar het duurde niet lang voordat Ymke Bens namens Miko de gelijkmaker scoorde. Vanaf dat moment had Miko duidelijk het betere van het spel en liep vrij gemakkelijk uit naar een 5 – 1 voorsprong bij rust. Onmiddellijk na rust was het Miko dat de scoorde opende en het verschil op 5 punten bracht. Rietvogels kwam echter erg sterk terug in de wedstrijd en met 6 minuten op de klok was de achterstand teruggebracht tot 2 punten en leek een spannend slot zich aan te kondigen. Helaas voor de ploeg uit Riethoven kwam het niet tot de aansluitingstreffer. Miko speelde de wedstrijd verder rustig uit en kon zich na 70 minuten voor de tweede keer op rij bekerkampioen noemen.

In de zogenaamde A-poule waren het de eeuwige concurrenten Spes uit Milsbeek en de Korfrakkers uit Erp die de strijd met elkaar aanbonden. Vooral de ploeg uit Erp was erg gebrand op een overwinning om zodoende revanche te kunnen nemen op hun tegenstanders voor de nederlaag in de competitie van een paar weken geleden. Daarnaast zou een overwinning weer wat vertrouwen geven voor het restant van de competitie waar men nog een hele klus heeft te klaren om een plek in de kruisfinales te kunnen behalen.

De Korfrakkers begonnen dan ook erg sterk aan de wedstrijd en scoorde in de eerste vijf minuten tweemaal alvorens SPES wat terug kon doen. Gedurende het vervolg van de wedstrijd waren het de Erpse dames die de korf beter konden vinden wat resulteerde in een ruststand van 10 – 5. Ook in het vervolg van het duel was het de Korfrakkers dat de wedstrijd dicteerde. Na het laatste fluitsignaal, van de uitstekend leidende scheidsrechter, stond de teller op 17 – 10 in het voordeel van de ploeg uit Erp. Deze winst gaf overigens de verhoudingen prima weer in Wijbosch. Eindelijk was er dan toch weer een succesje te noteren voor de Korfrakkers waarbij Monique van Ven met 5 treffers erg belangrijk was voor de ploeg van coach Jacques Kop Jansen.

D.K.V. Celeritas kan als gastvrouw tevreden terugkijken op een uitstekend verlopen dag en heeft zich hiermee opnieuw positief op de korfbalkaart gezet.