Schijndel - Vandaag, donderdag 10 april was het de Dag van de Slager, een landelijke dag voor de slagersbranch en wordt ieder jaar georganiseerd door de KNS (Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie). Op deze dag is het voor de consument mogelijk om een kijkje te komen nemen in het 'atelier' van de slager. Zeker in deze tijd waar het vlees nogal in de schijnwerpers staat wilde Slagerij Dennis van de Ven de consument laten zien dat er met eerlijke producten wordt gewerkt. Op deze dag organiseerde slager Van de Ven verschillende activiteiten. Naast de Open Dag en rondleiding in de slagerij kon men de kunst van de worstmakerij (demo worstmaken, vleeswaren) zien. Er was verder een proeverij, een kleurwedstrijd voor de jeugd. Maar ook het uitbenen van het varken en het rund stonden op het programma. Ook aan koe knuffelen en last but not least een demo barbecuen werd aandacht aan besteed. TVSchijndel maakte foto's van deze dag en deze staan in ons fotoboek.
Onderscheiding slagerij Dennis van de Ven
Onlangs is Ambachtelijke Slagerij Dennis van de Ven met 1 ster onderscheiden bij de Slager met Ster competitie, geïnitieerd door Vakblad Vleesmagazine (een uitgave van Reed Business Media). Slager met Ster is bedoeld voor slagers die zich onderscheiden door uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid, te belonen. Tijdens de competitie worden deelnemende slagerswinkels beoordeeld door een vakjury, mysteryshoppers, retaildeskundigen, een ondernemersjury en consumenten.
Meer informatie
www.dagvandeslager.nl.