foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

De Boerenbruiloft, vur ’t volluk

boerenbruiloft24Schorsbos - Mensen denken wel eens dat ze uitgenodigd -moeten- worden voor de Boerenbruiloft met Carnaval. Dat is niet zo. Carnaval, en zeker de bruiloft is een fist vur ut volluk! En eigenlijk ook nog eens met hoofdletters, want het is een volksfeest. Iedereen kan komen, iedereen is welkom. Je hebt wel een button nodig; het toegangsbewijs voor het ontbijt. En die button met de kûpkes van het paar past overigens altijd bij de carnavalsjas.

Ginne sjiekdefriemel, vingervoer, pornstar-drankjes of een ‘beleveniscadeau’. Nee jonge! Unne nuzzik of boerenzakdoek om oeuwe nek, eier mî spek, brandewijn, en als huwelijkscadeau een pan boeremoes. Dan bende hillemoal ut mènneke of ut vrouwke. De bruiloft is genieten van de kleine dingen van het leven; samen eten, drinken, lachen, zingen en elkaar blijven vertellen hoe rijk we wel niet zijn. Doar gîggut um!


boerenbruiloftbabyfoto
Om de feestvreugde al vroeg te laten starten, zie je hier de babyfoto’s van ons stel. Hij (‘van onschatbare waarde’) had toen nog voldoende zicht en zeker als in de instrumenten van zijn ouders gezeverd. Als je goed kijkt, heeft de tand des tijds niet heel veel invloed gehad. Hier en daar wat rimpels, de hoeveelheid haar is nagenoeg hetzelfde gebleven. Hij werkt in de IT, doet iets intelligents met mensen. En ’s avonds staat hij dan weer het allerliefst op een podium. Liefst met vrienden, en die zijn er volop. Je zou hem het best kunnen kenmerken als gevat, een lachende ijzervreter met humor, die vrouwen graag het hof maakt, terwijl hij zijn handen al vol heeft.


Dan zijn nieuwste blonde aanwinst. Zij (‘sterre der zee’) heeft haar jurk en bijpassende mantel gestoomd en aan de kapstok hangen, terwijl onze bruidegom zich niet zo druk maakt. Die springt zonder na te denken op die hoogkar, trapt heur vurdeur in, douwt durre vent aan de kant (dat zal trouwens niet meevallen…..) en nimt ‘r mee. En ze gaat met hem mee, zeker weten. Ze is het namelijk he-le-maal zat om altijd in de schaduw te staan. De hele dag aan het werk tussen de stellingen, pleisters plakken, de keinder verzorgen -ook al zijn ze uit de luiers-, het huishouden doen. Ze heeft wel tijd voor vriendinnen hoor, daar zorgt ze wel voor. Maar ze zijn al zó verrèkus lang bij elkaar èn hij is altijd weg. Een frisse wind onder de vette lappen kan geen kwaad. En wij als commissie hebben gezegd; ….. ga ervoor, nu kan het nog! Haar vriendinnen -die haar met raad en daad bij staan-, leggen geen strobreed in de weg. Nog-nie bekant, zij strooien blûmkes op weg naar de kapel!

Afsluitend nog een leuk nieuwtje. Muziekgroep Stasia gaat ons ontbijt compleet maken met hun sfeervolle muziek die precies bij de gelegenheid past. En daar zijn wij heel blij mee! Volgende week de uitslag in deze krant. En… er zijn al veel oplossingen binnen, maar we wachten nog op de juiste (combinatie). Je maakt kans op de prijs als je mailt naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zet het alvast op de kalender, carnavalsdinsdag! En… nogmaals, iedereen is welkom!

boerenbruiloft24

serpentinelang

Copyright 2024  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//