foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Bericht van de Sint - Intocht van Sinterklaas in Schijndel

Sinterklaas - schrijfveerMadrid 11 november 2013 - We staan weer aan de vooravond van het gezellige feest van Sinterklaas. De boot is weer vol geladen en weldra zetten we koers richting Holland. Op zaterdag 16 november kom ik dan, als alles goed gaat, aan in Groningen. De volgende dag, zondag 17 november, staat Schijndel al op de agenda. In overleg met hoofdpieten, Roberto en Fabio en met TVSchijndel hebben we dit jaar in Schijndel weer een hele speciale intocht. We gaan weer een mooi feest vieren tijdens de intochtceremonie met als titel 'Sinterklaas en het geheim van de verdwenen schoenen'. Via deze website van TVSchijndel kun je de voorbereidingen volgen. In de videofilm wordt het verhaal verteld. Ook voor burgemeester mevrouw Eugster wordt het een echte verrassing. De Sinterklaasfilm startte op zaterdag 9 november op deze website van TVSchijndel.

Speciale actie
Aan alle Schijndelse kinderen de vraag om op school of thuis de week voor de intocht een doos te vullen met spulletjes die ze graag willen schenken aan kinderen die het wat minder hebben. Sinterklaas zelf zal tijdens de intocht op de Markt de dozen overhandigen aan de voedselhulp uit Schijndel. Zij zullen zorgen dat de dozen op de juiste plek komen. De kinderen mogen zelf bepalen hoe ze dit organiseren.
Bijvoorbeeld:
• Eén grote versierde schooldoos met daarin verzamelde spulletjes.
• Eén of meerdere kleinere versierde dozen verzameld vanuit een cluster klassengroepen.
• Eén of meerdere kleinere versierde dozen verzameld vanuit één klassengroep.
• Eén versierde doos per kind.
• ?
Sinterklaasfeest SchijndelAlle Schijndelse basisscholen werken mee aan deze actie. Een unieke Schijndelse actie waardoor ieder kind in Schijndel een fijne Sinterklaastijd met gevulde schoenen tegemoet kan zien.


Intocht – gewijzigde route

Wijbosch
Op zondag 17 november is er een gewijzigde route. Eerst met ons gezelschap naar het Wijbosch, waar in het nieuwe centrum “De Schakel” weer een prachtig programma aan de Sint wordt aangeboden en dan gaan we per bus naar het nieuwe vertrekpunt; Regenboogschool, Hertog Jan II laan. Om 13.30 uur gaat de Sint te paard met de vele pieten en Harmonie en Drumfanfare St.Cecilia op weg. De route  Hoevenbraaksestraat - Van Berghenstraat - Molenstraat.


Aankomst Molenstraat: 13.40 uur
De Sint is heel blij dat hij dit jaar zijn eigen Pietenkapel mee kan brengen. Vanaf 13.00 uur worden de kinderen vermaakt door de Pietenkapel. Op het podium aan het eind van de Molenstraat is er een warm welkom voor Sinterklaas. Daar is al een speciale verrassing voor de kinderen en met de Pieternoten begint het feest goed op gang te komen! De hele familie wordt al meteen goed verwend.  Er is gratis koffie, thee en chocolademelk in de Molenstraat!


Markt
Dan gaan we in optocht naar de Markt. De Pietenkapel voorop en de rest er achter aan met de Sint te paard als laatste. Route: Molenstraat – Hoofdstraat – Markt. Aankomst Markt: 14.40 uur. Met de nieuwe opstelling op de markt, verzorgt door de Chauffeursvereniging Schijndel, komt aan het spannende verhaal van de verdwenen schoenen een eind. Sinterklaas heeft ook nog een bijzondere verrassing voor Schijndel en we zingen met z’n alle weer zo’n prachtig nieuw lied gemaakt door Lucien Martin.


Dan op weg naar de Boschweg
Route: Markt – Hoofdstraat – Boschweg. Aankomst Kerk Boschweg 15.40 uur Als of het nog niet genoeg is gaat het feest op de Boschweg  gewoon verder. Vanaf 14.00 uur kunnen kinderen knutselen en kleuren. De tappiet en spoelpiet zijn aanwezig. Het wafelhoekje zorgt voor een wafel en de warme drank. Het podium, de kraampjes, alles is er en ook het gezellige afsluitingsprogramma. De Sint neemt ook op de Boschweg de tijd voor alle kinderen voordat hij weer verder, met de bus, het land ingaat.


Sinterklaashotel
Maar niet voor lang want dit jaar krijgt de Sint en Pieten een echt hotel in het centrum van Schijndel. De naam: Sinterklaashotel. Op mijn tochten door Schijndel kan ik dan uitrusten in dit tijdelijke hotel. Alle kinderen van Schijndel en ver daar buiten zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Vanaf woensdag 27 november is de Sint te vinden in zijn hotel. Het volledig programma verschijnt binnenkort in deze krant en op onze site. Breng wel een tekening of knutselwerkje mee want dat vindt de Sint geweldig en de mooiste worden tentoongesteld in het Sinterklaashotel. Dit Sint is locatie ’t Spectrum niet vergeten en zal daar een werkkamer inrichten. Daar kan hij dan met zijn Pieten alle mooie brieven en tekeningen uit Schijndel verwerken. De werkkamer is vanaf 18 november te bezoeken in het pleincafé van ’t Spectrum op elke werkdag van 08.00-20.00 uur. Wat wordt het weer groots aangepakt in Schijndel zegt de Sint heel tevreden, hij kan eigenlijk niet meer wachten tot volgende week zondag.


Ik zie jullie allemaal zondag 17 november, toch?

Met vriendelijke pepernotengroeten
St.Nicolaas

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > email

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Guus Auto Service

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Voetselect

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2021  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//