foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Ideeën voor de Landschapstriënale 2020 in regio Meierijstad?

Landschapstriennalelogojan2020Meierijstad - Dit jaar komt de Landschapstriënnale 2020 (organisatie Stichting LT2020) naar onze regio. Een jaar lang staan dan de Brabantse beekdalen in de schijnwerpers. Van januari tot en met september 2020 vinden daarvoor allerlei activiteiten plaats in de beekdalen. Als inwoner, ondernemer, fotograaf, scout, IVN-lid, theatermaker, kano-verhuurder, kunstenaar, schatgraver, wandelaar, fietser, vrijwilliger, lid van de Heemkundekring, klompenmaker of initiatiefnemer kunt u meedoen. Kom naar de informatie avond 'Het Brabantse bekenlandschap vertelt' op 27 januari.

Heeft u een goed idee of weet u mooie activiteiten om op de agenda van het bekenlandschap te plaatsen? Of wilt u gewoon meer weten? Kom dan maandag 27 januari vanaf 19.00 uur naar De Helden van Kien op streekpark Kienehoef aan de Bremhorst 1 in Sint-Oedenrode, aldus de oproep van de gemeente Meierijstad. Het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur. Tot 21.30 uur is er - onder het genot van een drankje - de gelegenheid om na te praten.

Rolf Vonk van Erfgoed Brabant zet deze avond de toon met een meeslepend verhaal over de onzichtbare kracht van water. Daarna vertellen we elkaar over onze initiatieven, activiteiten en ideeën voor 2020, voor het jaar van de Landschapstriënnale. Neem vooral een foto mee bij uw mooiste verhaal over die ene Brabantse plek. Vooraf aanmelden hoeft niet, maar is wel handig in verband met een inschatting van het aantal deelnemers. Dat kan per mail bij Linda Verheggen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Heb je nog vragen? Bel gerust met Marieke Willekens, T 0413 381882 of Clemens Kerstholt, T 0413 381115 van de gemeente Meierijstad.


Achtergrondinformatie Landschapstriënnale
Elke drie jaar wordt de Landschapstriënnale ergens in Nederland georganiseerd. Tijdens de Landschapstriënnale wordt het bewustzijn van de waarden die in het cultuurlandschap zijn verankerd, maar ook de betrokkenheid daarmee van boeren, burgers, bestuurders, beheerders en bedrijven versterkt. De Landschapstriënnale maakt het gesprek tussen belanghebbenden en professionals over de kansen, de ontwikkeling, de samenwerking en de oplossingen voor het landschap van de toekomst mogelijk. De vorige edities van de Landschapstriënnale vonden plaats in PARK21 (2017), Park Lingezegen (2014), Radio Kootwijk (2011) en Apeldoorn (2008).

Voor en met wie?
Voor iedereen die zich met het landschap bezighoudt, zich ermee verbonden voelt en er graag is. Voor de bewoners die van het landschap willen genieten, voor ondernemers die het landschap gebruiken en voor onderzoekers die het landschap willen begrijpen. Voor landschapsarchitecten, stedenbouwkundigen, filmers, fotografen en beeldend kunstenaars, zowel beginners als gevorderden, die het landschap willen ontwerpen.

Vijfde editie
De organisatie van de vijfde editie van de Landschapstriënnale is in handen van Stichting LT2020. Deze is opgericht door de beide initiators: de landelijke Stichting Landschapstriënnale en Stichting Van Gogh Nationaal Park i.o. Het bestuur van Stichting LT2020 is eindverantwoordelijk voor de hele organisatie en wordt voor het nodige advies bijgestaan door een Raad van Advies, bestaande uit provincie Noord-Brabant, Rabobank, ZLTO, BrabantStad, drie Brabantse Waterschappen, Brabant Water. Deze zogenoemde parents komen op gezette tijden bijeen om de voortgang en inhoud van de LT2020 te bespreken en de organisatie van advies te voorzien.

High Green – Innovating the landscape (bron Stichting Het Groene Woud)
Samen met ontwerpers, experts, bewoners, ondernemers, agrariërs en beleidsmakers wordt de uitdaging aangegrepen om tijdens de Landschapstriënnale 2020 een 'landschapsmetropool' te realiseren.
Onder de noemer 'High Green – Innovating the landscape' worden er tien Living Labs opgezet. Dit zijn vooraf geformuleerde concrete landschappelijke opgaven die internationaal relevant én lokaal beleefbaar zijn en waar tijdens de Landschapstriënnale de schijnwerper op wordt gericht:

1. HIGH TECH - HIGH GREEN over de inzet van concrete landschappelijke kwaliteiten ter ondersteuning van de kenniseconomie en de stedelijke attractiviteit.
2. WASSEND WATER over de wijze waarop de klimaatadaptatie het landschap mooier kan maken en verbanden kan leggen tussen stad en land.
3. VLEES EN VIS over slimme aanpassingen in de productiesystemen van de landbouw op basis van ideeën en voorstellen voor een circulaire economie.
4. LANDSCRAPERS over de voorwaarden waaronder verbeteringen in grote infrastructuur, bedrijvigheid en landschap elkaar kunnen versterken.
5. PRODUCTIEVE NATUUR over het koppelen van natuur aan andere belangen waardoor nieuwe kansen voor meer Brabantse biodiversiteit ontstaan.
6. ZON EN WIND over de verschijningsvorm van nieuwe energielandschappen die zich goed verhouden tot het cultuur- en natuurlandschap.
7. AVONTUURLIJK ERFGOED over de ontwikkeling van een ontspanningslandschap waarin grote en kleine, oude en nieuwe verhalen tot expressie komen.
8. GROENSTAD over het belang van de natuur en van het landschap in het verstedelijkte gebied en midden in de dagelijkse Brabantse leefomgeving.
9. DATASCAPES over technologie, big data en blockchain waarmee we het landschap beter leren kennen en weten wat het nodig heeft.
10.BLUE ZONES over maatregelen en voorzieningen in de buitenruimte die bijdragen aan de gezondheid van bewoners, gebruikers en bezoekers.
De tien Living Labs worden georganiseerd op tien verschillende locaties die elk representatief zijn voor het specifieke thema. Samen met de verschillende programmapartners die zich de opgave aantrekken en aan een oplossing willen bijdragen, wordt een ideaal podium, sfeer, format en bemensing gezocht. Zo ontstaat er een reeks van intensieve maatwerkevenementen die samen recht doen aan de diversiteit van Brabant. De Landschapstriënnale gaat dus deels reizen en komt bij u langs als u dat wil.

Van Gogh Nationaal Park in de startblokken

Landschapstriennalelogojan2020

PLUS

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

Bouwman

Klik > website

Klik > Website

Klaver

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Voetselect

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Hart

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

Neutraal keuren

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

Van Wanrooij

Klik > website

Klik > Website

TVE

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > email

Klik > Website

Copyright 2020  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//