foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

Jonge journalisten op pad voor podcastserie Meierijstad Mijmert

meierijstadmijmertlogoMeierijstad - Vier jonge journalisten uit Meierijstad gaan binnenkort op pad om verhalen op te nemen voor de podcastserie van Meierijstad Mijmert. Ook zijn inmiddels de locaties bekend voor de realisatie van de mijmerplekken in de dertien kernen van Meierijstad. Met de mijmerplekken en de podcastserie besteedt Meierijstad aandacht aan de impact die corona heeft op de gemeente. Samen met de dorpsraden en vertegenwoordigers uit de kernen zijn er dertien plekken aangewezen waar een mijmerplek wordt gerealiseerd. Hier kunnen mensen straks in alle rust, alleen of samen, keurig op afstand van elkaar, mijmeren. Plekken waar men stil kan staan bij wat er is gebeurd, maar ook om vooruit te kijken.

Verhalen vastleggen
De podcast met verhalen van inwoners kunnen daarbij helpen en inspireren. Voor het vastleggen daarvan heeft het comité Meierijstad Mijmert vier enthousiaste journalisten uit Meierijstad bereid gevonden om op pad te gaan. Luuk Glaap (21), Emma Bruysters (19), Nienke Habraken (20) en Tom Berkers (23) zijn bijzonder gemotiveerd om het geluid van de inwoners van Meierijstad over deze bijzondere periode te laten horen aan de rest van de gemeente. ,,Dit project zorgt ervoor dat mensen samenkomen, zelfs als het heel lastig lijkt”, stelt tweedejaars studente Journalistiek Emma Bruysters. ,,Deze crisis heeft veel ingrijpende gebeurtenissen opgeleverd, maar ook veel mooie momenten. Die hoop ik te horen en vast te leggen”, vult vierdejaars student Luuk Glaap aan. Gitaarvirtuoos Dennis van der Sanden (22) uit Sint-Oedenrode zorgt voor de begeleidende muziek onder de podcasts.

Oproep
Het comité geeft aan dat inwoners van Meierijstad nog steeds voor verhalen voor de podcastserie aan kunnen melden. Elk verhaal is waardevol, benadrukt voorzitter Maddy Goossens. ,,Het kunnen belevenissen zijn van iemand die ziek is geweest, een zorgmedewerker of hulpverlener, maar ook het verhaal van een ondernemer is interessant.” Verder is het comité volgens Goossens erg nieuwsgierig naar de ervaringen van ouderen en jongeren. Hoe beleven zij deze tijd waarin zoveel anders is dan normaal. “Ontmoetingen vielen weg, de horeca ging dicht, sportclubs en verenigingen sloten hun poorten en zorginstellingen mochten bijvoorbeeld geen bezoek meer ontvangen. Wat had dat voor impact?” Daarnaast waren er volgens Goossens ook veel mooi initiatieven die de gemeenschap bij elkaar bracht. “Ook die verhalen willen we graag laten horen en bewaren voor de toekomst.” Via de website www.meierijstad.nl kunnen verhalen worden aangemeld. Hier is ook meer informatie over het initiatief te vinden.

Extra informatie
Achtergrond Meierijstad Mijmert
Het comité Meierijstad Mijmert heeft op verzoek van burgemeester Kees van Rooij nagedacht over de wijze waarop er in Meierijstad op gepaste wijze aandacht besteed kan worden aan de gevolgen en impact van de coronacrisis. Zodat we er nu, maar ook in de toekomst, aandacht voor hebben. Het comité heeft twee ideeën uitgewerkt. Zo worden er in alle dertien kernen van Meierijstad zogenaamde Mijmerplekken gerealiseerd en wordt een podcastserie gemaakt met verhalen van inwoners, oud én jong, over dat wat zij hebben meegemaakt, ervaren en beleefd. Een levend audiodocument voor de toekomst. Op 28 maart aanstaande vindt de onthulling plaats van de Mijmerplekken en wordt de podcastserie gepresenteerd.

De journalisten
Luuk Glaap (21) woont in Schijndel. Momenteel zit hij in het laatste jaar van de opleiding Journalistiek in Tilburg. Al jaren brengt Luuk verslag uit voor Omroep Meierij en schrijft hij artikelen voor het Brabants Dagblad over Meierijstad. “Ik krijg dus veel mee van wat er speelt in Meierijstad. Natuurlijk omdat ik zelf in Schijndel woon, maar ook omdat ik voor mijn werk veel mensen spreek uit de gemeente. Ik krijg dus veel verhalen te horen, waarin het coronavirus het afgelopen jaar vaak het hoofdonderwerp was. Vandaar dat ik deelneem aan dit project. Verder wil ik de inwoners van Meierijstad laten horen wat andere dorpelingen hebben beleefd in deze crisis die nog altijd voortduurt. Een project dus waarbij kan worden stilgestaan bij ingrijpende gebeurtenissen in deze crisis, maar ook de mooie momenten die het heeft opgeleverd.
Emma Bruysters (19) komt uit Mariaheide. Ze is tweedejaars studente Journalistiek aan de Fontys Hogeschool. “Mijn passie is verhalen vertellen. Dit is dan ook de voornaamste reden dat ik volmondig ‘ja’ heb gezegd tegen deze uitdaging. De coronacrisis is een zware periode voor iedereen en iedereen ervaart dit op een andere manier. Het lijkt mij daarom erg mooi om de bijzondere verhalen op te zoeken en deze via de podcasts aan de rest van gemeente Meijerijstad te laten horen. Dit project zorgt ervoor dat mensen samenkomen, zelfs als het heel lastig lijkt.”
Tom Berkers (23) woont in Wijbosch en volgde aan Fontys Hogescholen de opleiding tot leerkracht (Pabo). Sinds drie jaar is Tom werkzaam op een basisschool in Wijbosch en daarnaast is hij actief in de mediawereld. Zo heeft hij zich ingezet voor TV Schijndel en Omroep Meierij en inmiddels ook voor Omroep Brabant, waar hij twee dagen in de week werkt. Daarnaast heeft hij zijn eigen mediabedrijf, TomBerkersMedia. “Ik neem deel aan dit project, omdat ik ontzettend graag wil weten hoe medebewoners van Meierijstad deze periode hebben beleefd en dit wil ik delen, omdat je nu eenmaal niet allemaal bij elkaar op de koffie kunt nu. Daarnaast is het een periode die de geschiedenisboeken in gaat en daar mogen de verhalen uit onze mooie gemeente niet in ontbreken. Wat past er dan beter dan een podcast waarin de verhalen van nu komen, echt iets van deze tijd!”
Nienke Habraken (20) komt uit Sint-Oedenrode en is derdejaarsstudente aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek. Ze is ontzettend enthousiast over het initiatief. “Ik vind het prachtig om mooie verhalen naar buiten te brengen, zeker op (hyper)lokaal niveau. Het is helemaal bijzonder om dat te kunnen doen in je eigen gemeente. Vandaar dat ik geen moment heb getwijfeld om mijn steentje bij te dragen aan dit project. Iedereen ervaart de coronatijd anders. Het is een zwarte periode, maar er zijn ook mooie initiatieven ontstaan. Inwoners uit Meierijstad zijn innovatief en hebben een veerkracht om u tegen te zeggen. Ik vind het bijzonder om al deze verhalen een stem en gezicht te geven. Elkaar steunen, inspireren en soms gewoon even een luisterend oor bieden!”
De muzikant
Dennis van der Sanden (22) komt uit Sint Oedenrode en is een gitaarvirtuoos die al sinds zijn achtste met muziek bezig is. Dennis is eerstejaars student aan het fameuze Berklee College of Music in Boston. Vanwege corona moest hij echter terugkeren naar Nederland. Dennis bevindt zich tussen ‘s werelds beste gitaristen en wordt wereldwijd gezien als aankomend talent. “Al heel mijn leven woon ik in Sint-Oedenrode; ik zat in Veghel op school en stond vaak in Meierijstad op het podium. Het is dan ook niet gek dat veel van mijn vrienden en kennissen hier vandaan komen. Het afgelopen jaar heb ik vele verhalen gehoord van mensen uit de omgeving die een ontzettend moeilijke tijd hebben gehad. Ook hoorde ik verhalen van mensen die geweldige dingen hebben gedaan om het gemis van sociale contacten te verzachten. Ik vind het belangrijk om deze verhalen in de gemeenschap naar voren te brengen; om mensen te laten weten dat ze er in deze periode niet alleen voor staan. Het is dus een eer voor mij om aan dit project mee te mogen werken.”

meierijstadmijmertlogo

TVE

Klik > website

Klik > Website

ANGRO

Klik > website

Klik > Website

PLUS

Klik > website

Klik > Website

Mutsaars

Klik > website

Klik > Website

Dennis van der Ven

Klik > website

Klik > Website

De Nachtegaal

Klik > website

Klik > Website

Woonwinkel

Klik > website

Klik > Website

Lacros

Klik > website

Klik > Website

TVSchijndel adverteren

Klik > website

Klik > Website

InSchijndel

Klik > website

Klik > Website

Guus Auto Service

Klik > website

Klik > Website

Twan Vissers

Klik > website

Klik > Website

Easypos

Klik > website

Klik > Website

Foto Keetels

Klik > website

Klik > Website

De Hoevenbraak

Klik > website

Klik > Website

IT-OK

Klik > website

Klik > Website

De Beddenwinkel

Klik > website

Klik > Website

De Sok

Klik > website

Klik > Website

Copyright 2021  TVSchijndel, Je ziet ons echt overal

//