Schijndel - Trui of broodrooster kapot? Niet weggooien, op donderdag 9 februari is het Repair Café weer in het Spectrum aan de Steeg.
Voor het 1 Ander Festival is Welzijn De Meierij op zoek naar een vrijwilligerscoördinator. De vrijwilligerscoördinator wordt het aanspreekpunt voor alle vrijwilligers. Vrijwilligerscoördinator Je zorgt ervoor dat iedere vrijwilliger weet wat hij moet doen en zorgt voor diverse facilitaire zaken zoals het verstrekken van een T-shirt en eetbonnen.
Voor wie zet jij je in? Stichting Anders en organiseert al 30 jaar het 1 Ander Festival in Schijndel. De organisatie bestaat uit 5 bestuursleden en 15 coördinatoren die hun eigen werkgroep aansturen. Daarnaast zijn er in het festivalweekend ongeveer 80 vrijwilligers actief. Het 1 Ander Festival richt zich op alle leeftijden en wil met het festival iedereen kennis laten maken met diverse culturen, muziek, heerlijk eten, theater, duurzame samenleving, kunst en nog heel veel meer. Het is hét gezelligste culturele feest van Meierijstad!
Wat ga je doen? - je hebt overzicht over de taken die gedaan moeten worden; - je verwerkt wijzigingen in een rooster of shift; - je kunt omgaan met een grotere groep mensen van tot oud; - je bent een vraagbaak voor vrijwilligers en biedt hen een luisterend oor. Wil jij jezelf graag aanmelden als vrijwilliger, of meer informatie? Neem dan kijkje op de volgende website https://vacaturebank.welzijndemeierij.nl en zoek op vacaturenummer V000.502 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Welzijn De Meierij is een onderdeel van Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad.
Repair Café op donderdag 9 februari 2023. Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Welzijn De Meierij organiseert op 9 februari het Repair Café van Schijndel.
Bij Welzijn De Meierij in 't Spectrum, aan de Steeg 9F, draait het op 9 februari allemaal om repareren. Tussen 13:30 en 16:00 uur staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig.
Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.
Door repareren te promoten, wil Welzijn De Meierij bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Welzijn De Meierij werkt samen in Coöperatie Sociaal Werk Meierijstad.